fredag 1. mai 2009

Norsk ekspedisjon på Mount Everest

Som dere ser i høyre marg i blog-lista mi, så følger jeg med på en norsk ekspedisjon som skal prøve å bestige verdens høyeste fjell, Mount Everest, i år.

En av de tre ekpedisjonsdeltagerne, Thomas Svane Jacobsen, er en klubbkollega i Sportsklubben Rye, så det gjør det ekstra spennende å følge denne ekspedisjonen. Svanen er en mann som har vunnet Trondheim - Oslo flere ganger, så det fysiske skulle det ikke være noe i veien med. I tillegg har han høydeerfaring fra høye fjell på flere kontinenter fra tidligere. (For oss Elbrus-farere, så har Svanen skrevet en meget detaljert og god turbeskrivelse fra turen han hadde på Elbrus i 2005 som ligger her)

Desverre så var kom det en dårlig nyhet på siden deres her om dagen om at den ene av ekspedisjonsdeltageren ikke klarte å tilpasse seg høyden og bestemte seg for å dra hjem. Men Svanen og en til fortsetter videre.

Vi ønsker Svanen og resten av ekspedisjonen lykke til og krysser fingrene for at de vil lykkes med bestigningen og komme trygt ned igjen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar