lørdag 20. mars 2010

Bokanbefaling: Eiger Dreams


Her kommer denne bloggens første bokanmeldelse/anbefaling. Jeg har akkurat gjort meg ferdig med boka "Eiger Dreams: Ventures Among Men and Mountains" av Jon Krakauer. Krakauer er også mannen bak bl.a. bøkene "Into thin air" og "Into the wild", sistnevnte har det også blitt laget en meget god film av.

Boka "Eiger Dreams: Ventures Among Men and Mountains" er en samling av 12 fortellinger, hvor 11 av dem tidligere er publisert i diverse magasiner. Boka ble gitt ut i 1990, men holder seg godt og er fortsatt god lesning. De 12 historiene er uavhengige og kan leses i den rekkefølgen du ønsker. Felles for alle er at historiene på ulike vis handler om fjell og om personene som klatrer disse fjellene. Krakauer skriver veldig godt og trekker inn egne erfaringer hele veien.

Den første av de tolv historiene er om fjellet Eiger i de sveitsiske alper, hvor særlig nordveggen er beryktet. Andre interessante historier er om "buldringens far" John Gill og om klatring til Mount McKinley og til K2. Han har også historier om isklatring, canyoneering og om personer han har møtt på sine turer, som tvillingbrødrene Burgess. Burgessbrødrene tror jeg er karer som pent hadde passet inn i 5summits. De er mildt sagt ukonvensjonelle og har et dametekke ut av en annen verden...

Boka anbefales på det sterkeste. Virkelig underholdene lesning. Hvis noen ønsker å låne boka, gi lyd fra dere! Spesielt er jeg interessert i å byttelåne den mot boka til Raymond Kvisvik :-).

1 kommentar:

  1. Kvisvik-boka kommer snart din vei:-)

    Lars Morten

    SvarSlett