torsdag 16. juli 2009

Grafisk framstilling av Elbrus-bestigningen

På selve Elbrus-toppstøtet gikk jeg med en klokke med høydemåler på. Høyden måles da som en funksjon av lufttrykket, noe som gjør at høydemåleren er sårbar for værendringer. Men på toppdagen var været stabilt, så høydemåleren fungerte greit. Jeg målte toppen til 5603 moh. istedenfor reelt 5642 moh, altså en feilmåling på bare 40 høydemeter.

I høydeprofilen i grafen under (trykk på grafen for større bilde) ser dere hvordan vi beveger oss oppover som en funksjon av tiden brukt siden start ved tønnene. Siden vi starter ca ved midnatt, så vil også klokkeslettet være lik tiden brukt siden start.


For dere som venter på en fyldigere reportasje fra dagene på fjellet, så må dere smøre dere med litt tålmodighet. I ventetiden kan dere kose dere med en veldig god dag-til-dag-beskrivelse på bloggen til Daniel, en utrolig trivelig bergenser som vi traff på fjellet, og som vi var mye sammen med i dagene i Kaukasus. Direkte link til Daniels reisebeskrivelse finner dere her. Dere finner også link til bloggen hans (Turglede) i blogglisten i høyre marg.

2 kommentarer:

  1. Lugnt!! Etter det som skrives og det du sa dobbs, når jeg preka med deg, høres det ut som dere hadde en tøff topp-attack-tur! Grattis med at dere nådde toppen alle mann!! Selv Mr. Scanman er imponert over bragdene deres!
    Leeeeve Organizzzzzzmen!!!

    SvarSlett
  2. Jeg har tatt en næremere kikk på kurven over og ser at turen ned gikk i et betydelig brattere terreng enn oppstigningen. Det ser sågar ut som om dere fikk testet rapellkunskapene ved flere anledninger. Solid innsats dette!!!!!

    Mvh
    Tore-Bjørn

    SvarSlett