tirsdag 16. juni 2009

Rekordjakt i Trondheim - Oslo til lørdag


Det ligger an til å bli en meget jevn og spennende kamp om seieren i Trondheim - Oslo i år. Lagene det står mellom er Ekspresslaget til Rye og Velo Club Zoncolan.

Rye Ekspressen er regjerende mestere og har faktisk vunnet de 7 siste årene. De har etter hvert blitt så overlegne at andre lag vegrer seg for å ta opp konkurransen. I fjor var de helt overlegne og vant med over en time.

Men i år har noen utbrytere fra Rye Ekspressen, med Carl Erik Pedersen og Tronn Skjerstad i spissen, satt sammen et "superlag" med mange navngjetne personer på laget, blant annet tidligere proff-terrengsyklist Rune Høydahl og tidligere norgesmester i fellesstart i 1989 Finn Vegard Nordhagen. Dette laget har gått høyt ut og har uttalt at de skal sette en rekord som står i evig tid. Jeg syns det er morsomt at noen tør å ta opp konkurransen med Rye, og med personer som Rune Høydahl på laget, bidrar man til at hele rittet får større oppmerksomhet i media.

Dette er altså utgangspunktet.

Begge lag har deltatt på de tre oppkjøringsrittene Enebakk Rundt, Nordmarka Rundt og Mjøsa Rundt. I alle disse tre rittene har det vært jevnt. Rye-Ekspressen vant Enebakk, Zoncolan vant Nordmarka og Rye vant den siste testen rundt Mjøsa med ca 7 minutter. Men jeg la merke til på bildene fra Mjøsa at Rye stilte med tempohjelmer, tempodrakter og høyprofil karbonhul, mens Zoncolan hadde vanlige hjelmer og drakter og litt mer blandet med hjul. Dette kan fort ha utgjort over 5 minutter.

Dette kommer sannsynligvis til å bli et meget jevnt race. Trolig kommer lagene til å følge hverandre med +/- 5 minutter ihvertfall fram til Hamar. Deretter vil nok det sterkeste laget begynne å dra fra noe.

Mitt tips er at Rye-Ekspressen går av med seieren også i år. Dette laget består av en god blanding av meget rutinerte karer og yngre sultne ryttere. De stiller også med 30 mann som alle er innstilt på å kjøre for laget.
Lagoppstillingen til Zoncolan er det noe mer usikkerhet rundt. Filosofien deres er at det er nok med 20 mann så sant de er kjøresterke. Jeg tror det vil vise seg å være en ulempe med så få mann sammenliknet med Ryes 30 ryttere, og at dette kan bli avgjørende mot slutten av rittet.

Ønsker med dette begge lag lykke! Det er meldt noe regn til lørdag, men samtidig også vind fra nord, så sannsynligvis vil rekorden fra 2005 bli slått med god margin.

1 kommentar: