onsdag 19. august 2009

Oslo Grand Prix


Sykkelproffene lagde en ordentlig folkefest i Oslos gater i kveld. Med Lance Armstrong i spissen stod ca 70 ryttere klare på startstreken. Rundt 10 av disse var proffer i verdensklasse, som Lance, Hushovd, Kurt Asle, Pellizotti, Lancaster, Haussler, O'Grady og Gilbert. Resten var stort sett gode norske rytter fra lag som Team Joker Bianchi, Sparebanken Vest, Trek Adecco, Team Etto Høydalen med flere.

Og det ble virkelig en folkefest i Oslos gater. Det var masse folk og god steming. Rytterne sykla en runde på 1km i 1 time og 30 minutter pluss 5 runder til slutt. Hvis du ble tatt igjen med en runde var du ute. Men hvis du ble tatt igjen fordi du hadde tekniske problemer, så kunne du fortsette.

Feltet hadde høy fart hele veien. Rundene gikk på rundt rundt 1:20, dvs. 45km/t. Og når de passerte på Karl Johan der jeg stod, så var farten sikker opp mot 60 kmt/t. Det var veldig artig å se på!

Rittet ble til slutt vunnet av Thor Hushovd. Han syklet de siste rundene i ensom majestet, etter at Lance hadde hjulpet han med å komme løs fra feltet. Tror det var en gest fra Lance sin side. På andre plass kom Alexander Kristoff, og på tredje plass kom Kurt Asle. Lance satt med i feltet som spurtet om andre plassen, men gjorde ikke noe forsøk på å spurte.

Etter rittet klarte jeg å manøvrere meg fram til gjerdet ved premieutdelinga, og plutselig kommer Kurt Asle, Lance og Pellizotti gående gjennom folkemengden med syklene sine. Jeg fikk knipsa et par bilder og gitt Lance en god klapp på skuldra. Stort!!!

Under ser dere en del bilder og en video fra denne sykkelfesten:


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar